Sărbătoarea Recoltei – 8 octombrie, ora 11

Vă invităm la Sărbătoarea Recoltei ce va avea loc sâmbătă, 8 octombrie 2022, începând cu ora 11, pe terenul de sport al Liceului Teoretic Waldorf. Vă așteptăm!  

Sărbătoarea recoltei

 Ș-am tot zis c-om zice, dar de zis noi n-am mai zis…

Și nu, nu e că nu am avut vreme, dar ni s-au aprins călcâile cât pentru toată săptămâna.

Unora le-a rămas o vreme bună cântecul și chiuiala în gând și printre teoreme și verbe ori alte câte și mai câte, au mai scăpat și “o cântare”.

A fost atâta veselie, iar soarele a râs și el cu atâta poftă, ba chiar l-am văzut prinzându-se în horă. Chipeș flăcău!

Și-au pus cu toții “haine de sărbătoare”, au adunat toată rodnicia și belșugul în coșurile lor, le-au învelit în ștergarele înflorate și s-a strâns, va să zică, lumea de pe lume.

Ne-a fost drag!

Dragu-ne-au fost liceenii noștri care au glăsuit și jucat cu atâta foc.

Ne-au “coborât din deal în vale”, din Moldova în Banat, din Banat în Oltenia, ba chiar și în Maramureș am fost, cu popas la “Hanul Mărioarei”, iar mai pe la sfârșit tot “bordeiașul de acasă” ne-au spus ei că e sfânt.

Dragu-ne-au fost viorile, chitara și contrabasul, dragu-ne-au fost “mai micii noștri” cu horele și bucuria lor, dragu-ne-au fost oamenii fãrã de care noi nu am putea povesti acum despre așa sãrbãtoare, dragu-ne-a fost toamna care ne-a privit din copaci și de peste drum…

Și ne-om mai întâlni și la anul de acum, la fel de bucuroși și vrednici!

Sãrbãtoarea Recoltei- Gazde pentru toată adunarea inimoasă și iscusită a școlii noastre au fost profesorii Liliana Anton și Daniel Popa.