Sărbătoarea curajului-10 noiembrie 2022

Cu emoție… Așa s-au trezit astăzi cei mai mici dintre școlarii noștri. Azi e ziua în care vor urca pe “Muntele Curajului” și vor trece prin probele pregătite de “copiii mari”, care îi vor ajuta să ajungă la peștera balaurului și să elibereze luminătorii cerului: soarele, luna și stelele. Drumul va fi anevoios, însă inima lor curată și puterea Arhanghelului Mihail îi va însoți pretutindeni.
Azi e “Sărbătoarea Curajului”!
De unde să ştie un copil ce este curajul, dacă nu i se sădeşte în suflet? Pentru aceasta copiilor li se organizează Cursa curajului, li se spun povești despre cum iubirea, adevărul, curajul și bunătatea, înving întotdeauna forțele răului. Putem pleca de la următoarea imagine: a merge cu ochii legaţi prin acest parcurs şi viaţa însăşi. Nu putem şti niciodată cu exactitate ce neaşteaptă pe drumul vieţii, de unde apare o surpriză. Dar, tot ca în acest parcurs, nu suntem singuri, suntem ghidaţi de îngerul păzitor, pe care, ca şi pe cel care ţine copilul de mână, nu îl putem vedea. Trebuie pur şi simplu să avem încredere, să ne lăsăm purtaț. Pentru copii acest parcurs e o joacă dar, cum joaca este munca serioasă a copiilor, încâteva minute se vor produce transformări în dimensiuni sufleteşti mai greu accesibile. Cu siguranță, acestea nu vor fi foarte vizibile, dar vor creşte de la an la an şi vor rodi mai apoi, în acele situaţii de viaţă care le vor solicita. Fără să punem sub formă moralizatoare sau teoretică, prin pure trăiri, nemijlocite, copiii pot afla şi păstra în sufletele lor o atitudine sănătoasă față de viață prin următoarele adevăruri:
– curajul şi încrederea de a merge înainte aduce cu sine sprijin în momentele dificile;
– simţurile ne pot înşela;
– senzaţiile neplăcute şi temerile pot fi învinse de multe ori mai uşor decât se poate bânui iniţial;
–succesul în învingerea unui obstacol aduce multă bucurie şi încredere în sine, deci nu trebuie să ne temem de încercări.
Mulțumim domnilor profesori și doamnelor  profesoare: Mertic Isaura, Szabo Bogdan, Turbatu Petrică  și Străteanu Anca, precum și  elevilor claselor a IX-a B și a X-a pentru implicare.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.